#Blog #Learnings #SoMe

Learnings: Afvikling af en Facebook-konkurrence over længere tid

Af den 1. marts 2017

Konkurrencer er en sjov størrelse på Facebook.

Jeg elsker at hade dem, og jeg hader, at jeg elsker dem alligevel – det kan jeg skrive side op og side ned om.

Lige i dette blogpost vil jeg snakke lidt om, hvad man kan lavpraktisk kan gøre, når man skal afvikle en konkurrence over længere tid på Facebook. Jeg vil altså ikke gå i dybden med om det giver mening, men antager, at dét har du taget stilling til, inden du tænker på at eksekvere på selve konkurrencen.

[colswrapper][accordion]

[spoiler title=”Opgave – hvad skal du?”] Du skal afvikle en konkurrence, der skal køre i længere tid på Facebook og kræver flere opslag. [/spoiler]

[spoiler title=”Mål – hvad vil du opnå?”] At få flest mulige brugere til at kommentere opslaget, men indholdet du ønsker fra brugerne skal være af høj kvalitet (og ikke bare ‘tag’ en ven).[/spoiler]

[spoiler title=”Udfordringer – hvilke bump er der på vejen?”]

  • Et Facebook-opslag har en levetid på ca. 24 timer (er min erfaring, og så er der de posts som bare går skide godt og lever længere).
  • Du har lovet X antal posts og brugerne kan kun deltage én gang i alt.
  • Du ved, at du skal være helt skarp i din copy, så det der med at bruge 10 linjer på at fortælle, at det er én og samme konkurrence du har kørt tidligere er forvirrende.
  • Du ved, at Sus, Lis, Kis, Kaj og Karin ikke læser, hvad du skriver, så det der med at henvise til et tidligere opslag er forvirrende = Du ved, at kommunikationen hurtigt kan blive noget mudder uanset hvordan du vender og drejer det.

[/spoiler]

[/accordion][/colswrapper]

Lav en konkurrence på din sides cover-billede!

1. Lav en fin grafik i f.eks. Photoshop – du finder altid opdaterede specifikationer på Facebook-grafik på Jon Loomers side.
Forbered din konkurrence-tekst – HUSK konkurrencebetingelser (enten i din copy eller som link)!

2. I det sekund du uploader dit coverbillede, så er konkurrencen på sin vis gået i gang, så ha’ din tekst klar INDEN og klar til at copy/paste.

3. Upload dit konkurrence-coverbillede til din side – tryk ‘gem’, når det er uploadet.


4. Tilføj tekst til dit coverbillede – det gør du ved at redigere/edit dit opslag (tryk på den der pil ned af i højre hjørne af opslaget):


4.1 – ‘Paste’ din tekst ind i tekst-feltet og tryk ‘gem’. 


5. Nu er konkurrencen skudt i gang med tekst og det hele, men hvad så når du et par dage eller en uge senere vil genlive konkurrencen?
Når konkurrencen skal ha’ et nyt skud, så gør som følger.

6. Fjern/remove coverbilledet, hvor konkurrencen kører – tryk på ‘confirm’, når FB spørger om du er sikker.

7. Dit coverbillede er nu væk, så nu skal du bare finde det igen – hvor komisk det end måtte lyde.

8. Når du har fundet konkurrence-coverbilledet frem igen, så gør du som altid, når du uploader et coverbillede – finder den helt rigtige position og trykker ‘Save’ / ‘Gem’. 

9. Coverbilledet er officielt nu skiftet og det bliver pushet ud i brugernes news feed på ny, men her er det vigtigt at bide mærke i, at den trækker beskrivelsen + kommentarerne med igen fra 1. gang vi postede… OG DET ER FEDT!
Konkurrencen kører videre som om intet var hændt, men du slipper for at poste 4 forskellige posts og gøre brugerne lige så forvirret som du måske selv er.

Vær dog OBS på, at er din vigtigste KPI reach/rækkevidde, så er denne metode ikke super, da reach og coverbilleder ikke går hånd i hånd.

Er din KPI at få engagement eller indsamle indhold via kommentarfeltet, jamen så fungerer det fint.

TAGS
Lignende blogposts

SMID EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOUISE DOHN
Copenhagen, DK

"We don't have a choice on wether we do social media - the question is how well we do it" -Erik Qualman... Med disse ord in mente, går jeg på arbejde hver dag.

Tweeeets