#DoAsDohn #Rejser

#DoAsDohn in Berlin – 5 hurtige

Af den 21. februar 2016

Jeg tror, de fleste har det med Berlin som jeg har det! Byen er simpelthen en af de fedeste byer (jeg har opdaget) i Europa! Den har alt fra seværdigheder, historie til byliv, søde og åbne mennesker og mit livs (indtil videre) bedste burger og kebab. What not to like?

Der findes dertil tusindvis af blogs, rejsebøger og anmeldelser om hvad du skal se og smage i Berlin, derfor gør jeg heller ikke det store ud i at fortælle lange historier som egentlig kun er sjove, hvis du var der…

Du får 5 hurtige, subjektive oplevelser her:

The Bird!

Byens (og til dato måske mit livs) bedste burger!

Opdagede her for nylig, at Hamburg også har en, og jeg kan hilse at sige, at de smager lige så godt dér også!

OBS: Fritterne var ikke helt så nice og i Hamborg var de udsolgt af fritter, men burgerne… Burgerne er det hele værd!

Imren Grill

Mit livs kebab!

Hvem har ikke stået kl. lort i Sønderborg efter at ha’ danset lidt for længe på Buddy Holly og tænkt: Hvem der da ikke lige kunne ha’ en kebab med hjem?

De fejlede som sådan ikke noget… Fyldt godt på med salatmayonaise eller hvidløgsdressing, men når man så kommer til Kreutzberg og Imren’s grill (som jeg fandt på Tripadvisor og Yelp), så er der dømt fest i din mund!

East Side Gallery

Når vi ikke lige spiste, så vi også de her ting man bare SKAL se i Berlin. Ta’ et kig på Tripadvisor – du er ikke i tvivl om hvad resten af verdenen ser.

Grunden til, at jeg alligevel vil nævne east Side Gallery er fordi det er intet mindre end “breathtaking”.

1,316 meter fyldt med flot street art fordelt på 106 billeder.

Samtidig fik jeg for første gang også smagt en tysk Brezel – alt i alt et perfekt mix til turist-livet.

Guided tours i Berlin

Straight to the point! Jeg kan varmt anbefale deres ture!

Free walking tour – gratis, men du bør tippe din guide alt afhængigt af hvor imponeret du er. Jeg var vældigt imponeret! Du bliver vist rundt i Berlin, du ser en del af de vigtigste seværdigheder og du bliver underholdt fantastisk i 3 timer.

Third reich Berlin – en tur med fokus på det 3. rige. Man ser lige de samme ting på den “gratis” tur, men det gør intet! Typisk vil guiden være en anden, så du får bare endnu flere gode historier med hjem i kufferten.

Sachsenhausen Memorial – Hvis du ligesom jeg ikke kan få nok af historier om 2. verdenskrig, så smut med denne tur, hvor turen går til arbejdslejren/koncentrationslejren lige udenfor Berlin. Turen varer 6 timer, og der er ret meget “spildtid” på togtransport, men har du en dag til gode i Berlin, så er den alle pengene (og tiden) værd.

TV-tårnet: Berliner Ferhnsehtum

TV-tårnet skal man jo se… Og det var egentlig også OK.

Jeg havde dog booket VIP-indgang og førsterække-pladser i restauranten, men maden var ikke speciel god. Vi var glade for udsigten og nød den, men du kan sagtens nøjes med en drink eller bare et kig derop. Berlin har så meget god mad at byde på – det finder du ikke i tv-tårnet.

Hvis turen ikke lige går til Berlin, men til.. Livigno eller de italienske alper, så har jeg til gengæld lavet et dybt seriøst blogindlæg om maden du SKAL smage, hvis du slår et smut forbi det toldfrie paradis.

Det kan du læse her.

TAGS
Lignende blogposts

SMID EN KOMMENTAR

LOUISE DOHN
Copenhagen, DK

"We don't have a choice on wether we do social media - the question is how well we do it" -Erik Qualman... Med disse ord in mente, går jeg på arbejde hver dag.

Tweeeets
  • Weekenden er brugt på at pakke ned og høre de 2 podcasts “Kvinden med den tunge kuffert” og “Man kan aldrig vide” -… https://t.co/FrxRaJGcvJ

    Tweeted on 07:43 AM Jan 14

  • Kiggede lige i mit FB feed, ik’? 18/20 post var fra sider... Jeg ser, jeg har 2 muligheder her: 1) Venter med at… https://t.co/kwsi2LpHqd

    Tweeted on 03:09 AM Jan 12