#Blog #Livigno #Udlandsdansker

Will I ever get my stuff (together)?

Af den 10. februar 2018

Jeg tror, at jeg har det som mange andre: Det der med at flytte, det er lidt ambivalent.

Man flytter forhåbentligt de fleste gang frivilligt, så man er helt oppe at ringe følelsesmæssigt over, at et nyt (bolig)eventyr skal starte, men samtidigt betyder det flytterod, flyttekasser, flytte adresse og flytte-rengøring.

Imodsætning til alle mine andre flytninger (og der har været mange – jeg har boet til fremleje det meste af min tid i København), så var denne flytning en helt særlig én – jeg flyttede nemlig til et andet land!

Jeg tog en beslutning om, at de slidte IKEA-møbler ikke var værd (så’n helt økonomisk også) at få flyttet med til Italien, så jeg skar helt ind til benet, sendte et par flyttekasser hjem til moar og faar, nogle af IKEA-tingene røg på den lokale losser på Ama’r, og jeg donerede de sidste mad-rester jeg havde til Caroline og Martin.

Jeg endte derfor alt i alt med at skulle have transporteret: Én europalle = 16 flyttekasser + lidt løst.


Jeg havde efter lidt research og en masse mails frem og tilbage med diverse flyttefirmaer, fragtmænd m.m.  besluttet mig for at købe fragten hos http://pakke.dk, hvor jeg kom af med lidt under 3.000 kr. for at få den ene palle til Livigno (skulle selv sørge for vita-wrap og en palle, men hallelujah for Martin!) – et priskup, synes jeg faktisk.

Umiddelbart var det ‘a match in heaven’ – servicen var i top fra start af.
En sød pige ved navn Christina (fra pakke.dk) så igennem fingrene med ALLE mine spørgsmål (ja, jeg ved ærligt ikke en dyt om fragt), og hun svarede virkelig hurtigt på alle mine mails.

Efter aftale blev mine ting hentet en solrig fredag af en også virkelig flink lastbilchauffør.
Guide-genet kom op i mig (det har det med at gøre, når jeg møder chauffører af større køretøjer),  og vi fik os SÅ’N en hyggelig snak, mens jeg bogstaveligt talt krammede mine ting farvel.

Især hæftede jeg mig ved hans optimisme – han mente, at mine ting allerede kunne være i Italien mandag, hvilket faktisk gjorde mig ret stresset, for jeg skulle først selv flyve mandag, så det var jeg slet ikke forberedt på.

… så’n skulle det (u)heldigvis heller ikke gå. 

15 dage senere kan du hæfte dig ved, at jeg stadig ikke har set mine ting.

Jeg er egentlig ikke så nervøs for, at jeg ikke får mine ting igen, men når man ser tracking-historien, så er det ved at være en kende komisk.


Nu skal du høre om det eventyr mine ting har været på:

 • 26. januar: Mine ting tjekkes ind på et lager i KBH nogle timer efter ham den flinke lastbil-mand var forbi, alletiders!
 • Der sker intet over weekenden, men ved min ordre står der pludselig: ‘Shipment held. Follow-up action underway.’
  Jeg ved som tidligere nævnt ikke en dyt om fragt, men tænker, at hvis JEG skal gøre noget, så kontakter de mig vel.
 • Der går nogle dage og ordren bliver én gang i døgnet over flere døgn tjekket ind på lageret i KBH (ergo det kommer ikke videre), så nu begynder jeg at blive irriteret.
 • Jeg skriver og ringer til pakke.dk, som egentlig også undrer sig over, at ordren ikke er kommet videre(?)
  Hvortil jeg lidt random spører hende den søde Christina: Kan det ha’ noget at gøre med, at Livigno er et toldfrit område? Og sørme så, nu kommer pakke.dk på arbejde, og det viser sig, at det faktisk nok skyldtes det.
 • At vi alle nu har opdaget, at leveringsadressen er i et toldfrit-område, betyder, at jeg pludselig får et Excel-ark tilsendt. Det skal siges, at leveringsadressen har de haft i en lille måned INDEN min palle blev afhentet fra den flinke lastbilchauffør.Normalt ELSKER jeg Excel-ark (ik’ os, TV 2’ere?), men denne gang ser jeg bare en uendelig, tom liste, der skal udfyldes med alle mine ting… Ja, du læste rigtigt – jeg skal notere ALT, hvad jeg har i de 16 flyttekasser, jeg ikke har set i over en uge – GREAT!
  Jeg skal simpelthen udfylde en ‘Customs invoice’ fordi det er et toldfrit område mine ting skal til, så det gør jeg.
 • Min ‘customs invoice’ bliver godkendt (og nu er vi der, hvor jeg er begyndt at gemme alle samtaler jeg har med pakke.dk = jeg er lidt opgivende/skeptisk).
 • 6. februar = 11 dage efter mine ting er blevet hentet, står min ordre nu som “picked up” igen. Vi er ved startlinjen på lageret i København igen, men SÅ ruller bussen, og herefter bliver jeg faktisk imponeret over hastigheden!
 • 7. februar = tingene er i Hannover.
 • 7. februar = tingene er i Nürnberg.
 • 8. februar = tingene er i Milano (så vidt så godt – vi er i samme land nu!)
 • 8. februar = tingene er i Sondrio (‘hovedstaden’ i kommunen Livigno ligger i).
 • 8. februar = tingene er i Milano… øh, hvad?
  Tingene har altså været så tæt på, at jeg næsten kunne lugte dem, men nu er de kørt tilbage til Milano?
 • 9. februar = tingene er fortsat i Milano, og nu oplyser TNT (som forøvrigt er dem pakke.dk har sendt min ordre afsted med), at tingene muligvis er forsinket (no kidding?), og de gør deres bedste for at ankomme til tide.
 • 9. februar = mit Excel-ark ser ud til at være godkendt (igen) / ‘Customs approved for import’ = tingene er stadig i Milano.

ETA er nu: 12. februar og sitet jeg følger trackingen på, har nu fået en massiv scroll (så mange gange og steder har mine ting altså tjekket ind).

… Det tragiskkomiske er, at historien jo slet ikke er slut endnu.

Mine ting har ikke rigtig været i nærheden af det, som åbenbart er det mest problematiske: Livigno – det toldfrie område.
Guderne må vide, hvor mange gange tingene bliver sendt op og ned af bjerget, når de først rammer told-posten, hvor der er mennesker ansat til at granske biler, mennesker og andre kørende objekter.

PLEASE, lad mig få mine ting næste uge, så jeg rent faktisk kan flytte ind OG KOMME PÅ SKI!

TAGS
Lignende blogposts

SMID EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOUISE DOHN
Copenhagen, DK

"We don't have a choice on wether we do social media - the question is how well we do it" -Erik Qualman... Med disse ord in mente, går jeg på arbejde hver dag.

Tweeeets
 • Har lige overværet 4 mennesker snakke og grine sammen uden at ha’ et fælles sprog. Jeg’ forarget over, at det ove… https://t.co/XPA7OpDPni

  Tweeted on 04:57 AM Aug 06

 • I dag har i sandhed været en fantastisk dag at arbejde med sociale medier for @tv2danmark. #privilegeret #lovemyjob https://t.co/kELlZUAoQB

  Tweeted on 11:12 AM Aug 01