#Blog #DoAsDohn #Rejser

Turen gik til Mellieha, Malta

Af den 24. juli 2017

Du kender det, den der følelse, når man træder ud af et fly, og varmen omfavner dig på samme måde som et kram, der varer lidt for lang tid – lidt for omklamrende…
Solen, som du ikke rigtig har set siden sidste forsøg på at få en god tan på Tenerife, får dine øjne til at knibe helt sammen, mens du famler dig ned med nakkestøtte, håndtaske og en alt for stor sweater af trappen fra flyet.
Du skynder dig at finde solbrillerne frem. Skide vær med, at du står i en bus og venter på at flyet bliver tømt for hvide danskere – du er kommet syd på, og det kræver sine solbriller.

Mens bussen finder vej til ankomsthallen, står du stadig med nakkepude, sweater og håndtaske i favnen, mens du desperat søger efter 3G, ja allerhelst 4G på mobilen. Skide vær med, at du råsveder og næsten taber alt du har i favnen – du har solbrillerne på…
Du har (udadtil) styr på det, og du har formået at overleve 3 timer i fly-mode…

Mentalt er du langt fra at være zappet ud af job og gøremål, og du føler stadig en uhyggelig trang til at tjekke Facebook – mon verden stadig står der efter et par timer i et fly?

Ja, erfarer du. Dit news feed er lidt skuffende mest af alt fyldt med et par clickbait-artikler, en ven har tagget en anden i en “Du kender følelsen”-video, og en bekendt har skiftet profilbillede til ét kyssende par-billede fra solnedgangen i Tyrkiet.

Verden står der tydeligvis endnu, så det er tid til at tjekke ud.

Tid til at holde ferie og zappe væk fra job-mails, ligegyldige Facebook-opdateringer og nyde at dagens største spørgsmål er:

  • Hvilken strand skal vi tage til?
  • Skal jeg have røræg eller spejlæg til morgenmad?
  • Hvor og hvad skal vi spise i aften?
  • Har du en powerbank me… Fuck det, det går nok.

Velkommen til Malta og velkommen til mine meget subjektive anmeldelser af restauranter og seværdigheder!

Hotellet

Vi har fået en rigtig dårlig vane – vi er simpelthen alt for sent ude, når det kommer til at planlægge ferier.
Vi roder rundt i nederste række af bland-selv-slikket fordi alle andre rækker er tomme. Vi ved, at de nederste kasser er fyldt med slik, der har været på gulvet, bakteriefyldte børnehænder har rørt ved mere end godt er, og vi kan vælge imellem alt det ingen andre ville have til at starte med, men hvad er alternativet? Ingen slik? Har du mødt mig? Jeg lever og ånder for slik… og ferie!

Nedenstående hotel blev valgt med en rar mavefornemmelse, men ville jeg tage tilbage og bo der igen? Nej, og hovedargumentet er beliggenheden. Det var simpelthen for langt væk fra… alt?

Min kæreste og jeg er for eventyrlystne (nogle vil nok kalde os rastløse) til du-behøver-ikke-andet-end-et-stort-nok-hotel-ferier, så det bliver et pænt ‘nej tak’.


Læs hele anmeldelsen nedenfor:

Mellieha Beach

Googler man strande på Malta, så popper Mellieha Beach op, og i og med at vi boede blot et par kilometer derfra, så var oplagt, at denne var vores første strand-besøg.

Kom vi nogensinde tilbage hertil? Nej, men vi er også sådan nogle som vil se nyt og så meget som muligt (uden det bliver stressende).

Den blå lagune

Forestil dig, at du står i Venedig, Firenze eller Paris…
Du står i kø i bagende sol, du er blandt virkelig mange mennesker, og du sveder som Svend Sved på en god dag…
Ryk så lige det mentale billede fra by til strand og vand i juli måned. Det bliver straks lidt mere tåleligt, ikke?

Den Blå Lagune skal besøges, men forbered dig på, at alle andre turister på Malta og Gozo har fået samme idé som dig.

Forbered dig på, at du skal vade igennem 50 meter lavvande fyldt med børnepis, affald (fordi mennesker bare er idioter) og et vådt fluepapir af mennesker før det bliver en rar oplevelse.

Ville jeg tage tilbage? Ja, for at snorkle, men det kommer der mere om senere.,,

Golden Bay / Beach

Ikke så meget fis her – en dejlig strand og IMO mere nice end Mellieha Beach.

Bådtur med “Oh Yeah Malta”

Det er ikke rigtig ferie, hvis man ikke føler sig snydt eller forarges over en bådtur til 13€ slet ikke lever op til ens forventninger. First world problems, huh?!

Men jeg var sur, og det blev ikke bedre af den store danske familie, bestående af tre generationer, som havde valgt at drikke sig fuld fra første færd og afgang i Mellieha (der findes et dansker-ressort med armbånd og det hele i denne by – de fylder generelt ret meget i bybilledet).
De var så fulde af alkohol og sig selv, at jeg hele sejlturen hjem udgav mig for at være en anden nationalitet.
Hver gang mormor snublede (surprise, en båd gynger) med sin ananas-drink (som hun fik re-filled på båden et par gange) og bogstaveligt talt endte med røven i mit skød og på iskold dansk sagde: Undskyld, og datteren irettesatte hende på iskoldt vestegnsk siger: Moaaar, for helvede, hun forstår jo ikke dansk, døde en smule af min national-følelse.
(Jeg taler engelsk med min kæreste, så de kendte ikke til min nationalitet.)

Jeg stammer på gebrokken engelsk hver eneste gang: It’s okay – it’s okay.
Gu var det ej okay, men jeg ville af den båd, og det kunne kun gå for langsomt.

Jeg er voksen nok til at erkende, at det er selvfølgelig ikke bådens eller agenturets skyld – min skuffelse over dem, bliver beskrevet nedenfor, men en vigtig pointe i mit Malta-eventyr, er også, at Mellieha var for mig ikke den mest charmerende by.

En bådtur vi rent faktisk kunne lide


En sidste snorkel-tur inden turen gik hjem – vi valgte sjovt nok et andet selskab denne gang, og det endte med at være en succes!

Udover disse seværdigheder, der var en anmeldelse på TripAdvisor værd, så vil jeg til slut også lige nævne:
Gozo – vi var på sightseeing i hovedstaden Victoria samt et smut til Ramla Beach (kendt for sit orange sand). Det kan varmt anbefales. Jeg købte dertil salt med hjem – de laver deres egen havsalt på Gozo, og det smager skønt!


Valletta – hovedstaden på Malta. Fantastisk spændende (lille) storby. Fine shoppingmuligheder, must-see kirker og masser af historie! Især Upper Barrakka Gardens fangede mig. Skøn udsigt over De Tre Byer, Grand Habour og er lidt en oase midt i varmebølgen. Kom kl. 12.00, hvor der affyres kanoner. Jeg faldt forøvrigt over denne danske Valletta-guide (det er vist bare en blog), som jeg varmt kan anbefale.


Paradise Bay / Beach – også en dejlig strand. Den er lidt mindre end de andre vi besøgte, og der er stenbund i starten, men den er lukket godt inde i en “bay” og føles ikke helt så proppet som f.eks. Mellieha.


One80 Kitchen & Lounge – den absolut bedste restaurant vi spiste på. Jeg havde lidt en kedelig oplevelse første gang med noget trøffel-risotto (jeg kan stadigvæk ikke lide trøffel, viste det sig), men vi kom tilbage til en runde nr. 2, og det var godt!


… det var hvad jeg havde på hjerte.

TAGS
Lignende blogposts

SMID EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOUISE DOHN
Copenhagen, DK

"We don't have a choice on wether we do social media - the question is how well we do it" -Erik Qualman... Med disse ord in mente, går jeg på arbejde hver dag.

Tweeeets